2013. november 12.

Azok a kilencvenes évek TAG

Jó néhány bloggernél láttam már a napokban ezt a TAG-et, és engem is elkapott a noszatalgikus hangulat, szóval kitöltöttem én is.

1. Kedvenc Disney meséd?
Egész estésből azt hiszem az Oroszlánkirály. A Walt Disney bemutatja című szuperprodukcióból pedig a Csipet csapat a Balu kapitány, a Kacsamesék és a Micimackó.
2. Ki volt a kedvenc együttesed?
Természetesen a Spice Girls és a BSB, később még a Five. De leginkább a Girl Power ment, megnéztük a moziban a Spice World-öt, vettünk Impulse Spice Girls spray-t, meg minden. :D
3. Mi volt a kedvenc édességed?
Kismackó, de nem ez az új Dörmivé alakult piskóta szelet, hanem az eredeti csokis nápolyi (bár ez lehet hogy még inkább a 80-as évek végén volt). De jöhetett még Maci, Kajla, Africana csoki is minden mennyiségben (ezeket mostanában újra lehet kapni), Eperjó, Tappancs jégkrém, Eperhab vagy Dunakavics, Duplo csoki. Érdekes, hogy már nem kívánok annyi csokit, meg édességet, mint akkoriban.
4. Kedvenc társasjáték vagy egyéb játék?
A Gazdálkodj okosant nem tudtuk megunni. Meg römiztünk is sokat barátnőmmel, unokatesómmal, vagy a nyári sulitáborokban. Számítógépes játékból is eléggé rá tudtunk kattani egyre, bizonyos Impossible mission nevezetűre.

Forrás
5. Mi volt a kedvenc Happy meal figurád a McDonald's-ból?
Nincs a városunkban McDonald's, szerintem nem is volt egy Happy Meal figurám se. Kinder figurákat gyűjtöttem csak, és az összerakós játékok voltak a kedvenceim, nekem sokkal izgalmasabbak voltak a kis vizilovaknál, meg krokiknál. Egyébként csak én érzem úgy, hogy akkor sokkal értelmesebb és igényesebb játékokat rejtettek a kis műanyag kapszulák? Például lehetett lendkerekes motort összerakni, meg ilyenek.

Forrás
6. Kedvenc könyv/mesekönyv?
Mesekönyvből nagyon szerettem a 366 és egy tucat mesét, ebből olvasott föl esténként anyukám. Persze amilyen rövidek voltak, általában kikönyörögtem egy-két repetát is. :) Az Olivér és társait is nagy becsben tartottam, egy cuki kiscicáról és a kutyahaverjairól szólt.
Később rengeteg ifjúsági regényt kiolvastam, volt amit többször is, mint például a A szeleburdi család, Kóbor 1, 2, 3, vagy a jó öreg pöttyös könyvek. A Macskakörmöt, vagy a Szerelemléket pedig ma is szívesen előveszem, mindig szétröhögöm magam Mészáros Zsófin, és az ő "hatalmas problémáin", meg az állandó szerencsétlenkedésén.

Forrás

7. Kedvenc ruhaboltod akkoriban?
Nem nagyon emlékszem, hogy lett volna kifejezett kedvenc. Sokáig nem is szerettem ruhát kapni, inkább a játékokat preferáltam. Természetesen ez mára teljesen megváltozott. :D Na de hogy mégse maradjon ki a divat se a nosztalgiázásból, ez a kép elég jól visszaadja az érzést, nem? :)
8. Kedvenc Cartoon Network meséd?
A Fecsegő tipegők meg a Hódító hódok ott ment? Amúgy meg videókaziról néztem a meséket. A Tom & Jerry, a Hupikék törpikék és a Praclifalva lakói volt a favorit, már majdnem kívülről fújtam mindet.


9. Mit néztél a tévében ha haza értél a suliból?
Nem tudom, hogy ezeket tényleg suli után néztem, vagy inkább hétvégén, de szerettem a Sliders-t, a Magnum-ot, az Acapulco akciócsoportot, az S Club 7-t, a Homok titkait, a Vad angyalt, a Sabrina a tiniboszorkányt, a Szupercsapatot. És hogy valami kevésbé gagyit is említsek, a Jóbarátok is akkor futott.

Forrás
Remélem tetszett nektek ez a kicsit hosszúra sikerült bejegyzés, és nem unjátok még a blogokat elárasztó retro hullámot.

5 megjegyzés:

  1. Sliders, Homok titkai, Vad Angyal... te jó ég, ezekről már majdnem el is feledkeztem :)

    VálaszTörlés
  2. Az Oroszlánkirályon, hogy bőgtem, bár azon most is sírok :D Hatalmas Sliders fan voltam én is :D
    Díjat kaptál Tőlem :)

    VálaszTörlés
  3. Én nemrégiben a Mackótestvérrel jártam így. Épp akkor kezdődött a tévében, mikor hazaértünk. Örömködtem, hogy jujj, de jó, jujj, de jó, aztán kb. 5 perc múlva bújtam oda R-hez bőgve, hogy meghalt a kismaci anyukájaaaa... Pedig nem is először láttam, csak valahogy ezt a részt törölte az agyam. :D
    A díjat pedig köszönöm szépen, igyekszem megírni a posztot. :)

    VálaszTörlés
  4. Jahj, Szabrinát rongyosra néztem, Szálemet imádtam benne a legjobban. A jóbarátokat meg a mai napig nézem. Minden évben minimum 1x! :D

    VálaszTörlés